1 Şubat 2013 Cuma

Soğuk Günlerin Sıcak Kurtarıcıları

         
           Soğuk günlerde,  hele de dışarıdan eve geldiğimizde dumanı üstünde bir salep sizi karşılasa mutlu olmaz mıydınız? Bazıları salep sevmez belki. Çay da olur, hem de bitki çayı. Ama salebinde içimizi ısıtmaktan başka birçok yararı olduğunu da hatırlatmak isterim. Merak edenler buradan buyursun. tık tık
          Birkaç tarif paylaşmak istiyorum. Fırsatı olan denesin.  Olmayan hazırlarla idare edebilir tabiki ama bence her şeyin evde yapılanı daha sağlıklı, daha faydalıdır.


SALEP
MALZEMELER (4 Fincan İçin)
1 Tatlı Kaşığı Salep
4 Su Bardağı Süt
4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Üzeri için Tarçın
 

TARİF
Öncelikle salep ve toz şekeri karıştırın. Daha sonra uygun bir cezve ya da pişirme kabına aldığınız karışımın üzerine sütü azar azar ve karıştırarak ilave edin. Sütü direk boşaltmanız halinde salep topaklanarak dipe çökecek ve çözmeniz mümkün olmayacaktır.
Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Fincanlara aldıktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.
www.lezzetci.com  dan alıntıdır.


 YEŞİL ÇAY
 MALZEMELER
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı yeşil çay
Yarım limon
2 tatlı kaşığı bal


TARİF
Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın. 1'er tatlı kaşığı bal ilave edip, üzerine demlenen yeşil çayı ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Sağlığa faydaları: Gribi önler, stresi azaltır, yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır. Aynı zamanda hücre yenileyicidir. Mide ve bağırsak problemlerini hafifletir. Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandıran yeşil çay, diyet yapanlar tarafından da tercih edilir.


BALLI KIŞ ÇAYI

MALZEMELER
Bir tutam kuru papatya
Bir tutam hatmi çiçeği
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı çörekotu
İncecik bir dal çubuk tarçın
1 çorba kaşığı kuşburnu
5-6 adet kakule

TARİF
Tüm malzemeleri demliğine koyun. Alt haznede suyu kaynatın. Çayın üzerine kaynar suyu ekleyip, birkaç dakika bekletin ve sıcak servis yapın.

SAĞLIK ÇAYI
MALZEMELER
Yarım limonun suyu
4 adet karanfil
1 çorba kaşığı yasemin
1 adet çubuk tarçın
2 su bardağı su
6 çorba kaşığı portakal suyu



TARİF
Zencefil,  çubuk tarçın ve yasemin çayını demliğe alın. Üzerine kaynar su ekleyin. Su dolu çaydanlığın üzerinde yarım saat demleyin. Ateşten aldıktan sonra çayı süzgeçten geçirin. Ilık portakal ve limon suyunu ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.


Tarifler www.sofra.com.tr den alıntıdır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Olmak Ne Zor İş Arkadaş

                  Ülkemizde kadın olmak kadar zor bir şey yok sanırım. Kadın olmak sürekli iyi veya kötü gözlerin üzerinizde olması d...