11 Şubat 2013 Pazartesi

Cennetten Bir Köşe Gibidir Maşukiye







               İki hafta önce hafta sonu havanında güzel oluşunu fırsat bilip, Maşukiye ve Kartepe taraflarına gittik.Maşukiye’ ye daha önce bahar aylarında gitmiştim. O zaman ağaçlar yemyeşil,  kuşlar cıvıl cıvıldı. Sanki cennetteymiş hissi veriyordu insana. Şimdi o kadar yeşil olmasa da bu mevsimde de temiz havası için bile gidilebilecek bir yer. Özellikle de Marmara Bölgesinde yaşayıp ta görmeyen kalmasın. Hem çok yakın hem de güzel bir tatil günü geçirmek için kaçınılmaz.
      
      











          Maşukiye’ de kiremitte balık meşhurdur. Daha önce gittiğimde ‘Yazıcılar’ diye bir otelin bahçesinde yemiştik balıklarımızı. Böyle altından sular akan güzel ahşap masalarda. Bu kez  yine çok meşhur olan Saklıbahçe’yi tercih ettik.  Özellikle bahar aylarında bir çok  tur şirketinin de uğrak yeri olan güzel bir restaurant. Ben balığımı kızımla paylaşacağım için kılçıksız ve üzerinde kaşar peynir eritilmiş olarak tercih ettim. Ama anneme sorarsanız öyle balık yenmez. Balık dediğin kılçıklı gelir sen ayıklarsın. Tadı öyle çıkarmış J  Balık dışında köfte , tavuk , mantar, kızarmış köy peyniri, Karadeniz’ e özgü mıhlama da vardı. … Yani bir çok damak zevkine hitap eden bir yer. Altınızdan akıp giden su sesleri eşliğinde yemeğinizi yemek en güzel yanı herhalde.

      Fotoğraflarda görünen kuru ağaçlar yazın muhteşem bir görüntü yaratıyor Maşukiye'de.

 
  

Havada o kadar güzeldi ki yazdan kalma değil resmen yaz gibiydi. Bir ara telefonumdaki dereceye baktım 25 ‘i gösteriyordu. 



 Karnımızı doyurup bol bol temiz havamızı da depolayıp bir sürü de fotoğraf çektikten sonra Kartepe’nin yolunu tuttuk. Zaten çok yakın yerler. Kartepe’ye doğru tırmandıkça yaz günlerini gerilerde bırakmaya başladık.  Ve en tepeye çıktığımızda kayak yapan tatilcilerle karşılaştık.  Aynı günde hatta 1 saat içinde hem yazı hem kışı yaşadık diyebilirim. Telesiyeje binenler , kayak yapanlar,  çocuklarıyla kar topu oynayanlar, fotoğraf çekenler.  Kartepe’de de atmosfer çok güzeldi.  Ama  orası çok fazla estiği ve kızım daha küçük olduğu için çok fazla kalamadık.



Bence Maşukiye'nin de  Kartepe'nin de en güzeliydi. :) Kızım Ece...


Kartepe'ye çıkarken..


Kartepe 'den kareler...


Ailecek..





Bunlarda dönüşte arabadan çektiğim gün batımı fotoğrafları... Etkileyici değil mi ?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Olmak Ne Zor İş Arkadaş

                  Ülkemizde kadın olmak kadar zor bir şey yok sanırım. Kadın olmak sürekli iyi veya kötü gözlerin üzerinizde olması d...