10 Ocak 2014 Cuma

Kadın Olmak Ne Zor İş Arkadaş

         

        Ülkemizde kadın olmak kadar zor bir şey yok sanırım. Kadın olmak sürekli iyi veya kötü gözlerin üzerinizde olması demek.   ‘Hamileyseniz dışarıda gezmemeli siniz’ dendi daha ne densin.  Evde otursan çalışmasan koca eline bakıyor denir. Çalışsan para kazansan geri kafalı cahiller tarafından ‘kadın kısmı’ diye başlayan cümlelere maruz kalırsınız. Bazen başınızdaki başörtünüz sakız olur ağızlarına bazen de eteğinizin boyu.  Hep sizi konuşurlar. Siyaseti bile kadın üzerinden yaparlar güzel  ülkemde. Çünkü kadın her zaman en geçerli konudur. Elinin hamuru ile karışma derler. O ellerle fırsat verilse başka neler yapabileceğimizi hiç düşünmeden.  




                Saçını süpürge etmene rağmen sadece bir bardak suyu geç  getirdin diye sokak ortasında dövülebilir, Şu hayatta uçkuruna bile sahip çıkamayan sapıklar tarafından tecavüze uğrayabilir ve tüm bunlardan yine siz suçlanırsınız. Tecavüzden hamile kalırsınız, kürtaj yapmak istersiniz. Doğur devlet bakar diye geri çevrilebilir siniz. Eşinden ayrılmak istesen 25 bıçak darbesiyle hayatına son verilebilir. Diyelim ki bazı eşler bu kadar hasta ruhlu değil de boşandınız. Her şey bitiyor mu sonra. Tabi ki hayır. Döndünüz baba evine. Aile ayrı , akrabalar  ayrı , yeni tanıştığınız hayatınıza giren insanlar ayrı, onların aileleri ayrı yargılamaya başlıyor sizi.  Evlenip boşanmış kadınların hayatlarına devam edememesi için herkes elinden geleni yapıyor sanki. Hele de çocuğunuz da varsa geçmiş olsun. O çocuklarda bir sürü zorlukla mücadele etmek zorunda kalacaklar.
Sırf erkek evlat veremiyor diye birçok kadın kuma ile yaşamaya mahkum bırakılmıyor mu? Kız olarak dünyaya gelmişsen evlat olarak bile daha doğduğun anda değer görmüyorsun ki.




Kızlı erkekli aynı evlerde kalırsanız sizi şikayet edebilme hakları var komşularınızın.  Bir erkek kız arkadaşıyla aynı evin içine giremez çünkü onlara göre.. Kime neye güvenilmiyor bu düşüncede acaba??  Bir olay çıksa o evde kim suçlanacak sizce ilk önce? ‘Ne diye gitmiş, gitmeseymiş kız’ diyecek yüz binler vardır.
Bir soru sorsan cevap veremeyecek acizlikte olan erkeklerin, evde karılarına ben her şeyin en doğrusunu bilirim havalarında olması kadar anlamsız bir şey daha olabilir mi? Önüne yemek koymasan aç kalacak, evini, yaşadığı yeri temizlemesen çöplükte yaşar gibi yaşayacak, üstünü başını yıkayıp ütülemesen rezil gibi dolaşacak olan erkekler için çok fazla iddialı sözler ve davranışlar değil mi bunlar kadınlar? Güçlü olan erkekler ama değil mi? Savunmasız olanlar biz kadınlarız.




Ehliyet alırsın, dünyanın en iyi, en dikkatli araba kullanan kadını olsan nafile. Hep yargılanırsın. Bakar önce o çok bilge arkadaş ve ‘eee kadınmış zaten kullanan’  deyip yapıştırır hemen suçlu damgasını.


Her şeyin yasaklandığı güzel ülkemde kadını da yasaklayın da rahat bir nefes alın bence. O zaman her şey bakalım nasıl bir hal alacak görelim hep beraber.

Her gün gazetelerde çıkan, haberlerde izlediğimiz, kadınlarla ilgili şu kara haberler ne zaman biter , o zaman yaşanacak , aydınlık bir ülke olur Türkiye.





2 yorum:

Kadın Olmak Ne Zor İş Arkadaş

                  Ülkemizde kadın olmak kadar zor bir şey yok sanırım. Kadın olmak sürekli iyi veya kötü gözlerin üzerinizde olması d...