10 Mart 2013 Pazar

Kadınlar Uzaydan Gelmedi Ki


                            Kadınlar Ne İster? Bir çok kez gördüğümüz, duyduğumuz bir soru cümlesidir aslında. Ama cevabının henüz bulunamadığı da bir gerçektir.  Biz kadınlar gerçekten anlaşılması zor yaratıklar mıyız?  Hatta iki kadın bile birbirini anlayamaz mı bazen? Eğer öyleyse erkekler bizi nasıl anlasın? 30 yıllık evli çiftlere bile sorsak erkek hala eşini çözememiştir. Pekiyi nedir bu çözülemeyen,  bilinmezliklerle dolu sorular?  Nedir bu kadınların derdi?
 

             Kadınlar bir kere yapı olarak narin, kırılgan, takdir görmek isteyen, birçok duyguyu aynı anda bünyesinde barındıran, gülerken aynı anda ağlayan,  3. Dünya Savaşı bile çıksa evlilik yıldönümü unutulmasın isteyen… , yazmaya kalksak uzar gider.  Ama şu bir gerçektir ki kadınlar kendilerinde olmayanı ister her zaman. Eğer kırmızı bir ayakkabı almışsa mavisini, saçı kıvırcıksa düzünü, kilo aldıysa zayıflamayı, eşi yada sevgilisi çok ilgi gösteriyorsa ‘bunalttı iyice’ , ilgi göstermese ‘bu ne ilgisizlik yaaa’,  gözleri kahverengi ise neden mavi değil gibi bir çok istek.   Bundan da anladığımız şudur ki kadınlar kendilerinde olmayanı,  bazen imkansız olanı, başkasında güzel göründüğü için, kendisine yakışmadığını düşünse bile o elbiseyi ister.
 


              Erkeklerin gözünden bakıldığında asla memnun edilemez olarak görünen kadınlar,  aslında ufacık şeylerle de mutlu olabilirler.  Sadece yılda birkaç özel günde hatırlanarak, en azından tek bir gül ile bile olsa eve gelen eş, biraz anlayış, önemsenmek, sevmek, sevilmek, sevilmek, sevilmek. Huysuzluk yaptığımızı iddia ederler, elinin hamuruyla erkek işine karışma derler. Halbuki erkeği yener fendimiz , gökyüzünde düğün var deseler merdiven dikecek kadar da eğlenceliyiz.
 

              
                 Kadınlardan çok fazla şikayet eden erkekler de aslında bilirler ki kadınlar olmadan bu dünya dönmez. Çünkü kadınlar yaşanılası yerler yaratırlar. Bulundukları yeri güzelleştirirler. Özene bezene temizleyip mis gibi yaptığı evin salonundaki vazoda bir demet çiçek istemişler çok mu yani?  Dokuz ay boyunca evladını taşıyan eşine, bebeğini kucağına ilk aldığında ‘dünyanın en güzel annesi sen olmalısın’ demek bu kadar zor mudur? Yani şunu demek istiyorum ki biz kadınlar da insanız.  Çözülmesi mümkün olmayan bulmaca muamelesi yapmayın bizlere.  Bana sorarsınız ‘Kadınlar Ne İster’ sorusunun yerine ‘Erkekler Ne Yapmaz’ sorusunu sormalıyız. Kadınların bunca isteklerine karşın erkekler üzerlerine düşeni yapıyor mu sizce? Kadınlar fikirlerine önem verilsin isterken,  onu yok sayan bir erkek,  o kırmızı ayakkabının mavisini bulup, alıp, o kadına getirmek zorundadır.  İşleri birazda bu kadar çıkmaza sokan erkekler olmasın. Siz, kadınları görmezden geldikçe, kadınların da istekleri git gide garipleşerek çoğalacaktır.  Hadi benden size bir tüyo;  biz kadınlar değer gördükçe anlaşılır olur, uysallaşırız. Artık gerisi size kalmış.

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Olmak Ne Zor İş Arkadaş

                  Ülkemizde kadın olmak kadar zor bir şey yok sanırım. Kadın olmak sürekli iyi veya kötü gözlerin üzerinizde olması d...